ua en ru

З виборчої комісії в Києві виключено представника "НУ-НС", судимого за наркотики, - Прокуратура

На вимогу прокуратури Оболонського району Києва окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №217 достроково припинила повноваження члена дільничної виборчої комісії від фракції Блоку "Наша Україна - Народна самооборона", котрий має непогашену судимість за вчинення тяжких злочинів у сфері обігу наркотичних засобів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Оболонського району міста Києва.

Як з'ясувалося, до складу однієї з дільничних виборчих комісій від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" включено громадянина, котрого у грудні минулого року було засуджено до позбавлення волі строком на 3 роки за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 308, ч. 2 ст. 309 КК України.

Читайте також: Канада виділила близько 9 млн дол. офіційним спостерігачам на парламентських виборах в Україні

За вироком суду його звільнено від відбування покарання у місцях позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки, який закінчується у грудні 2013 р.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 26 Закону України "Про вибори народних депутатів України" до складу окружної чи дільничної виборчої комісії не можуть входити громадяни, які мають судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена або не знята у встановленому законом порядку.

Згідно зі статтею 26 Закону України "Про вибори народних депутатів України" до складу окружної чи дільничної виборчої комісії не можуть входити громадяни, які або мають судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена або не знята у встановленому законом порядку.

Нагадаємо, вибори народних депутатів відбудуться 28 жовтня 2012 р.