ua en ru

З Байконура стартувала ракета "Зеніт-2SБ" з телекомунікаційним супутником Intelsat 18

З космодрому Байконур сьогодні в 00:00 за київським часом стартувала ракета космічного призначення "Зеніт-2SБ" з розгінним блоком "ДМ-SLБ", призначена для виведення на орбіту американського телекомунікаційного космічного апарату "Інтелсат-18" (Intelsat 18).

Intelsat 18 створений компанією Orbital Sciences Corporation для міжнародного супутникового оператора Intelsat (International Telecommunications Satellite organization). Супутник призначений для роботи в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Intelsat 18 замінить застарілий супутник американської компанії Intelsat 701 і буде працювати для передачі мережних, голосові та відео на островах Тихого океану і західної частини Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, спочатку запуск ракети "Зеніт-2SБ" з розгінним блоком "ДМ-SLБ" і супутником зв'язку планувалося здійснити 5 жовтня о 00:00 за київським часом.

Двоступінчаста ракета-носій "Зеніт-2SБ" розроблена українським конструкторським бюро "Південне" і по своїй конструкції схожа на "Зеніт-3SL", яку використовують в програмі "Морський старт". Вона є екологічно чистою, оскільки в ній як компоненти ракетного палива використовуються гас і кисень.