ua en ru

З 2011 р. почнеться поступове зростання виробництва в машинобудуванні, - Мінпромполітики

Мінпромполітики зроблено детальний аналіз фінансово-кредитного стану машинобудівних підприємств та можливостей розширення їх внутрішнього ринку при максимальному збереженні експортного потенціалу, який складає для цих галузей від 50% до 70%. Про це зазначив міністр промислової політики України Дмитро Колєсніков, повідомляє прес-служба відомства.

"Перспективу в цій галузі ми бачимо таким чином: у цьому році падіння виробництва зупиниться і стабілізується, а з 2011 р. до 2013 р. почнеться поступове зростання виробництва з темпом 3-5 %", - зазначає міністр.

На сьогоднішній день, за словами міністра, вагоме місце у машинобудівній галузі займає залізничне машинобудування. Частка постачання продукції на експорт складає більше 65%. "Проте сьогодні, загальний ступінь зносу основних фондів становить 56 %, в тому числі рухомого складу 68 %" - наголосив Д.Колєсніков і висловив свої сподівання, що Міністерство транспорту для оновлення залізничного рухомого складу та ефективної роботи залізничного транспорту залізниць України, закупить 200 пасажирських вагонів, 5000 вантажних вагонів, 51 одиницю тягового рухомого складу, які будуть виготовленні на вітчизняних машинобудівних підприємствах.

Крім того, Д.Колєсніков нагадав, що в рамках виконання рішень міжурядової українсько-білоруської комісії по торгівельно-економічному співробітництву і відповідно до програми співробітництва з організації пасажирського вагонобудування в Білорусі Мінпромполітики разом з ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" та білоруською стороною проводить роботи по організації спільного підприємства з будівництва пасажирських вагонів у Білорусі на базі РУП "Гомельський ВРЗ".