ua en ru

РЖД: Причиною витоку брому на вокзалі в Челябінську стала помилка української компанії "Бром"

Причиною витоку брому на вокзалі в Челябінську стала груба помилка відправника вантажу - компанії "Бром" (Україна). Таку думку висловлено в офіційному повідомленні компанії "Російські залізниці".
РЖД стверджують, що першопричиною НП стало грубе порушення "Брому" вимог правил перевезень небезпечних вантажів по залізницях - були порушені умови навантаження і кріплення вантажу.
Згідно з повідомленням, компанії "Бром" направлять результати розслідування для визначення в установленому порядку механізму відшкодування наслідків події.
Між тим сіті-менеджер Челябінська Сергій Давидов заявив, що певна вина лежить і на залізничній компанії, представники якої несвоєчасно сповістили рятувальників про НП на міському вокзалі. Як з'ясувалося, інформація про витік прийшла з запізненням на дві години. "Проблем було б менше", - впевнений Давидов.
Нагадаємо, скандальний інцидент стався вранці 1 вересня. Диспетчер залізничної станції Челябінськ-Головний викликав на об'єкт співробітників МНС, які виявили в одному з вагонів вантажного складу близько 10 розбитих п'ятилітрових банок з бромом. Всього у вагоні перебувало понад 2 тис. таких ємностей.
В результаті інциденту за медичною допомогою звернулися щонайменше 100 осіб, 40 з них були госпіталізовані.