ua en ru

Ринок нових легкових авто за 4 міс. скоротився на 76% до майже 11 тис. штук, - "Укравтопром"

Ринок нових легкових авто за 4 міс. скоротився на 76% до майже 11 тис. штук, - "Укравтопром" Фото: ринок нових авто демонструє падіння

Частка іномарок на українському ринку склала 86%

В Україні за чотири місяці 2015 р. було продано і поставлено на облік МВС 10 тис. 837 нових легкових автомобілів. Про це повідомили у прес-службі асоціації "Укравтопром".

З таким показником український ринок нових легкових авто продемонстрував 76-відсоткове падіння відносно аналогічного періоду минулого року.

Домінуюче положення на національному ринку зберігають імпортні автомобілі, частка яких склала 86%.

Найчастіше із січня по квітень поточного року українці купували автомобілі марки Renault - 884 шт. Водночас, порівняно з результатом річної давності, попит на Renault в Україні впав на 61%.

Автомобілі марки Nissan у звітному періоді були другими за популярністю. За чотири місяці зареєстровано 828 продажів автомобілів цієї японської марки. Відставання від показника річної давності у Nissan склало 63%.

Замикає трійку лідерів Toyota з результатом 770 автомобілів. Щодо аналогічного періоду минулого року, падіння продажів Toyota на українському ринку склало 82%.

Нагадаємо, попит на легкові автомобілі в Україні у квітні знизився на 61%.

Також повідомлялося, що на ринку б/в автомобілів легковики у квітні вийшли вперед.