ua en ru

Попит на легкові автомобілі в Україні в квітні знизився на 61%, - "Укравтопром"

Попит на легкові автомобілі в Україні в квітні знизився на 61%, - "Укравтопром" Фото: автомобілі

При цьому ринок нових легкових автомобілів за місяць зріс на 35%

Попит на легкові авто в порівнянні з квітнем 2014 року знизився на 61%, а автопарк України поповнився новими легковими автомобілями в кількості - 3 057 штук. Про це свідчать дані прес-служби асоціації "Укравтопром".

У той же час, щодо результату попереднього місяця ринок нових легкових автомобілів виріс на 35%.

Найбільш популярним брендом квітня був Renault. Першу сходинку рейтингу Renault посів з показником 270 проданих і зареєстрованих автомобілів. Таким чином, цей французький бренд поліпшив свої продажі на українському ринку відносно попереднього місяця на 56%. При цьому, порівняно з квітнем минулого року його продажі знизилися майже на 13%.

На другому місці Toyota з результатом у 246 авто. Дилерів Toyota вдалося збільшити продажі автомобілів цього японського бренду щодо березневого результату на 41%, проте наблизитися до показників квітня минулого року їм не вдалося, відставання склало 73%.

Третє місце українці віддали KIA і Ford, придбавши по 195 автомобілів кожної з цих марок.

В результаті KIA змогла поліпшити свій попередній - березневий результат на 65%, а Ford в 2,9 рази. Але, не дивлячись на таку активізацію продажів відносно попереднього місяця, до показників квітня 2014 року KIA не вистачило 40%, а Ford 14%.

Четверте місце посіла Skoda - 175 авто. Замикає ТОП-5 квітневого рейтингу первинних реєстрацій нових легкових автомобілів Volkswagen - 169 авто.

Всього за період з січня по квітень поточного року в Україні було зареєстровано 10 837 первинних продажів нових легкових автомобілів, що на 76% менше ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, за даними "Укравтопрому", кількість зареєстрованих вживаних автомобілів зросла на 63% в порівнянні з березнем минулого року.