ua en ru

На ринку б/в автомобілів легковики у квітні вийшли вперед, - "Укравтопром"

На ринку б/в автомобілів легковики у квітні вийшли вперед, - "Укравтопром" Фото: первинний ринок автомобілів, що були в експлуатації

У квітні зареєстрували 1 тис. 140 б/в легковиків

На первинному ринку автомобілів, що були в експлуатації, комерційні автомобілі у квітні втратили лідерство - найбільша кількість реєстрацій в Україні припала на легкові автомобілі. Про це повідомили у прес-службі асоціації "Укравтопром".

На первинному ринку легкових автомобілів у квітні було зареєстровано всього 4197 одиниць, з яких на автомобілі б/в припадає 27% або 1140 одиниць. Це на 48% більше, ніж у березні, і в 6,4 рази більше, ніж у квітні минулого року. За перші 4 місяці 2015 р. первинний ринок б/в легкових автомобілів виріс у 2,8 рази відносно аналогічного періоду минулого року.

Комерційних автомобілів б/в у квітні було зареєстровано 969 одиниць, що склало 74% від загальної кількості. Падіння щодо березневого показника склало 5%, а відносно показника квітня 2014 р. зафіксовано 13%-й ріст. За підсумками чотирьох місяців первинний ринок б/в комерційних автомобілів виріс на 25% щодо апмр.

На ринку автобусів із 88 одиниць загальних первинних реєстрацій на частку б/в у квітні припало 54 од., або 61%. Це на 64% більше, ніж у березні, і у 2,7 рази більше, ніж у квітні минулого року. Однак за січень-квітень результат у цьому сегменті на 8% менше, ніж рік тому.

Нагадаємо, попит на легкові автомобілі в Україні в квітні знизився на 61%.