ua en ru

Ринок акцій РФ почав день з відскоку від річних мінімумів

Російський ринок акцій почав сьогоднішній день з відскоку вгору на 1,5-2% після сильного падіння за підсумками попередньої торгової сесії. Напередодні фондовий ринок РФ впав більш ніж на 5%, і учасники ринку почали з ранку відігравати втрати. Тому сприяв і помірно позитивний зовнішній фон - торги в США завершили вчорашній день все-таки в плюсі ​​(незважаючи на сильне розчарування від виходу "старого нового" iPhon - презентація моделі iPhone 4S викликала хвилю критики від користувачів, які очікували новий пристрій, а не модернізацію старого, нехай і з більш потужним процесором), а азіатські майданчики показують різноспрямовану динаміку.
Станом на 9:25 за київським часом індекс ММВБ додав 1,75% і досяг 1290,01 пункту. При цьому індекс РТС додав 1,43% - до 1242,48 пункту, а RTS Standard збільшився на 1,5% і досяг 8709,94 пункту.
Ціни на нафту трохи відскочили від своїх чергових мінімумів. Так, вартість Brent, вперше за два місяці опустилася нижче 100 дол., на торгах в Азії знову подолала цей рубіж і досягла 101,46 дол. (+1,67 дол.). На цьому тлі дорожчають акції російських нафтогазових компаній - "Лукойлу" (+2%), "Роснєфті" (+1,84%) і "Сургутнєфтєгаза" (+1,7%). Аналогічне зростання демонструють і інші "блакитні фішки".