ua en ru

Рибалка заявив про тиск з боку СБУ через спільника організаторів розстрілу Майдану

Рибалка заявив про тиск з боку СБУ через спільника організаторів розстрілу Майдану Фото: Сергій Рибалка (Zik)

За словами Рибалки, СБУ проводить "незаконні арешти та обшуки" в компаніях його сім'ї

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка заявив про чергову хвилю тиску на нього з боку Служби безпеки України (СБУ) у зв'язку з проведенням "незаконних арештів і обшуків" в компаніях його сім'ї в Дніпрі і Дніпропетровській області. Про це Рибалка написав на своїй сторінці в Facebook.

"СБУ розпочала чергову хвилю тиску на мене як опозиційного політика. Сьогодні вони в черговий раз проводять обшуки і арешти в компаніях, якими керує моя сім'я. Вони вже четвертий рік не можуть нічого знайти. І тут придумали нову фальсифікацію. Нахабно використовують інше кримінальне провадження, але придумали фейк про нібито фінансування тероризму. Вони придумали, що якась продукція поставляється в "ДНР" або "ЛНР", - написав політик.

На його думку, фальсифікацією справи займається голова Управління СБУ в Сумській області Владислав Косинський.

"Це саме той Косинський, який брав активну участь у знищенні цього ж бізнесу ще за часів злочинного режиму Януковича. Тоді Косинський був довіреною особою колишнього чиновника СБУ Сергія Ганжі, який підозрюється в організації розстрілу учасників Революції гідності і підозрюються у державній зраді", - зазначає Рибалка.

За його інформацією, саме Ганжа разом з Косинським керували "масштабною акцією зі знищення чесного бізнесу за часів влади Януковича".

Депутат також оприлюднив постанову суду про обшуки, яка раніше публікувалася групою компаній S.Group разом із заявою про можливі провокації з боку спецслужб.

"Документ зник (з Єдиного реєстру судових рішень, - ред.) не випадково, адже він показує деталі фальсифікації справи, і буде доказом, коли цих перевертнів у погонах будуть судити. Мабуть, не треба дивуватися, чому вони сховали у справу про конвертаційному центрі в м. Суми "випадково виявлені" "виробничі потужності" ТОВ "Снек Експорт" у Дніпропетровській області для "додаткового виробництва продуктів харчування". Але якщо згадати, що саме в Сумській області "працює" людина, яка, виходить, за гроші готова сфальсифікувати будь-яку справу, то тоді стає все зрозуміло", - зазначив Рибалка.

Він зазначив, що вже звернувся до голови Служби безпеки України з викладом всіх фактів "злочинної діяльності підлеглих".

"Якщо не буде порушено проти них кримінальних проваджень і не будуть зроблені відповідні висновки, постане питання, а на кого насправді працюють українські спецслужби?", - написав політик.

"Також за моєю інформацією, вже завтра (у вівторок - ред.) замовлена інформаційна хвиля проти мене. На телеканалах і сайтах будуть розміщувати брудні фейки, а під стіни парламенту планують пригнати тітушок, які повинні вимагати моєї страти. Це буде черговим доказом замовлення цих справ. Адже тільки в своєму розумі повірити, що "активісти" випадково сьогодні вночі дізналися подробиці "успішних дій" СБУ, а вже завтра вранці побігли на телеканали або на сайти все це підтримувати", - підсумував він.

altalt

Раніше група компаній S.Group розповсюдила заяву, в якій вказувала на можливі провокації з боку ГПУ і СБУ на підставі "сфальсифікованих кримінальних проваджень".