ua en ru

Рибак: Процедура ухвалення законопроектів 16 січня була законна

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що процедура ухвалення законопроектів народними депутатами 16 січня 2014 р., була законною.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що процедура ухвалення законопроектів народними депутатами 16 січня 2014 р., була законною. Про це він заявив у п'ятницю в інтерв'ю журналістам, повідомила прес-служба ВР.

Рибак заявив, що парламент - це віддзеркалення тих процесів, які відбуваються нині у державі, у суспільстві.

Він також заявив, що наполягатиме на продовженні переговорів між політичними силами для подолання кризи в державі.

Рибак підкреслив, що неодноразово намагався знайти порозуміння з лідерами фракцій опозиції, аби організувати повноцінну роботу щодо розгляду проекту держбюджету та вирішення тих питань, які, на думку опозиційних лідерів, були першочерговими. Однак усі перемовини, за словами Рибака, закінчувалися відмовою опозиціонерів домовлятися чи продовжувати роботу.

"На жаль, останні місяці опозиція більше блокувала Верховну Раду, аніж працювала", - зазначив він.

Рибак нагадав також, що у четвер, перед початком пленарного засідання, представники фракцій опозиції заблокували вихід із кабінету голови Верховної Ради. Він висловив переконання, що у таких умовах перший віце-спікер змушений був і мав право головувати на засіданні парламенту, а процедура ухвалення законопроектів була законна.

Рибак наголосив, що першочергово, на початку наступної сесії, розглядатимуться організаційні питання, прийняття порядку денного четвертої сесії, питання соціально-економічного розвитку країни та законопроекти, які стосуються соціальних ініціатив Президента України.