ua en ru

Рибак готовий скликати позачергове засідання ВР 13 листопада

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак готовий скликати позачергове засідання парламенту в середу, 13 листопада 2013 р. Про це Рибак заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак (на фото) готовий скликати позачергове засідання парламенту в середу, 13 листопада 2013 р. Про це Рибак заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо є 150 підписів, я навіть їх перевіряти не буду, я підпишу таке розпорядження, щоб у середу зібралася Верховна Рада розглянула і ті питання, які необхідно терміново розглянути", - сказав Рибак.

Нагадаємо, раніше голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яцнюк заявив, що спікер парламенту Рибак повинен на вимогу більш ніж 150 депутатів України скликати у вівторок позачергове засідання ВР, на якому повинні бути прийняті в цілому три євроінтеграційних законопроекти: про лікування Юлії Тимошенко, а також законопроекти про прокуратуру і про вибори народних депутатів України, які сьогодні були прийняті ВР у першому читанні.

Зазначимо, сьогодні парламент у першому читанні підтримав законопроекти про прокуратуру і про вибори, проте вони не викликали стількох дискусій, хоча є ключовими для життя країни.

Найбільш дискусійним є ухвалення законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном, який повинен дозволити Юлії Тимошенко залишити країну. Євромісіонери Пет Кокс і Олександр Квасьнєвський наполягають на ухваленні законопроекту Анжеліки Лабунської, що передбачає, по суті, звільнення. Партія регіонів, у свою чергу, хоче голосувати за проект Сергія Міщенка, який передбачає відстрочення в покаранні.

Рада сьогодні створила робочу групу по підготовці законопроекту про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. За пропозицією народного депутата від Партії регіонів Віталія Журавського, робоча група буде створена на пропорційній основі з депутатів від провладних і опозиційних фракцій.

"На сьогоднішній день робоча група об'єднала провідних фахівців у кримінальній справі, щоб був розроблений хороший закон, навколо якого можлива дискусія", - заявив лідер фракції ПР Олександр Єфремов.