ua en ru

Рада створила робочу групу з підготовки законопроекту про лікування Тимошенко

Народні депутати України підтримали постанову Верховної Ради України про створення робочої групи з підготовки законопроекту про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. За відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів.

Народні депутати України підтримали постанову Верховної Ради України про створення робочої групи з підготовки законопроекту про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. За відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів.

За пропозицією народного депутата від Партії регіонів Віталія Журавського, робоча група буде створена на пропорційній основі з депутатів від провладних і опозиційних фракцій.

Раніше сьогодні голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів візьме участь у позачерговій сесії Верховної Ради у вівторок, якщо буде готовий проект закону про лікування Юлії Тимошенко.

"На сьогоднішній день робоча група об'єднала провідних фахівців в кримінальній справі, щоб був розроблений хороший закон, навколо якого можлива дискусія", - заявив Єфремов.

Він підкреслив, що депутати Партії регіонів візьмуть участь у позачерговій сесії лише за умови готовності проекту закону щодо Тимошенко: "Але наші колеги пропонують працювати на наступному тижні, хоча весь цей тиждень вони не працювали... В цьому немає проблем, ми не знаємо, коли буде готовий проект закону щодо Тимошенко - можливо, у понеділок, вівторок, в будь-який день. Ми готові працювати в будь-який день наступного тижня, якщо буде готовий проект закону. Але заявляти, що у вівторок буде позачергова сесія без наявності на руках конкретних документів, безвідповідально".

Опозиція, у свою чергу, наполягає, щоб засідання робочої групи по законопроекту про лікування Тімлшенко були публічними. Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. Він висловив побажання, щоб робоча група вже в понеділок дала законопроект. "Якщо ви не готові на вівторок скликати позачергове засідання, ми можемо відповідно до регламенту на підставі нашого прохання скликати це засідання на середу вранці, якщо важко прочитати 1 абзац закону", - також зазначив парламентарій.

Нагадаємо, вже другий день проходять консультації української влади з місією Європарламенту. Вчора з Петом Коксом і Олександром Квасьнєвським зустрічався Президент Віктор Янукович і депутати, сьогодні - прем'єр-міністр Микола Азаров. Крім того, місіонери знову сьогодні відвідали парламент.

Найбільш дискусійним моментом у переговорах є ухвалення законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном, який повинен дозволити Юлії Тимошенко залишити Україну. Євромісіонери наполягають на ухваленні законопроекту Анжеліки Лабунської, що передбачає, по суті, звільнення. Партія регіонів, у свою чергу, хоче голосувати за проект Сергія Міщенка, який передбачає відстрочення в покаранні.