ua en ru

Рибак готовий підписати закон, що дозволяє відправити Тимошенко на лікування за кордон, одразу після його прийняття ВР

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак готовий підписати закон, що дозволяє відправити на лікування за кордон екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, відразу після його прийняття парламентом. Про це Рибак заявив сьогодні на брифінгу в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Він (депутат Микола Рудьковський, який підготував проект закону про можливість направлення ув'язнених на лікування за межі України) сказав, що йому потрібно його доопрацювати день-два. Вранці я його запрошував на консультації... Сьогодні або завтра під тим же номером він (Рудьковський) його зареєструє", - заявив він.

При цьому Рибак додав, що завтра о 12:00 він проведе нараду з лідерами фракцій, де буде розглянуто крім іншого, і питання по Тимошенко. Рибак прогнозує, що такий закон може бути прийнятий, якщо фракції більшості і опозиції знайдуть консенсус.

"Є дві пропозиції: про направлення на лікування, а також про помилування. Я бачу, що щодо помилування такого розуміння немає, а щодо направлення на лікування - таке розуміння є", - заявив Рибак.

Він зазначив, що законопроект, що дозволяє відпустити Тимошенко на лікування за кордон, повинен бути узгоджений і підписаний усіма фракціями, а внесений на розгляд парламенту він може бути в будь-який день пленарного тижня.

"У нас таке право є... Президент чекає такого рішення... Прийме ВР таке рішення, я одразу, в ту ж хвилину, направлю на підпис Президенту. На даний момент у парламенті є проект закону Сергія Міщенка, я чекаю, що сьогодні-завтра з'являться ще один-два проекти закону. Тому завтра о 12:00 буде невелика робоча група лідерів фракцій для вирішення цього питання", - додав Рибак.