ua en ru

Рябченко: В Україні в 2011 р. в державну з приватної власності були повернуті 8 об'єктів

В Україні в 2011 р. з приватної власності в державну були повернуті 8 об'єктів, виставлених на приватизацію. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Повернули торік 8 об'єктів з приватної власності в державну", - заявив Рябченко.

Він зазначив, що за процедурою повернення об'єкта в державну власність "весь час було, що колишньому власникові гроші поверталися після повторного продажу... Найбільш яскравий випадок був з "Криворіжсталлю", яка була продана, мені здається, за 4 млрд, а потім цей продаж був скасований в судовому порядку, і держава знову стала власником, знову виставила на продаж "Криворіжсталь"... І, отримавши "Міттала" гроші, венула покупцям першого продажу "Криворіжсталі" ті 4 млрд грн... Завжди існувала така процедура повернення після повторного продажу".

У разі, якщо підприємство вдруге буде продаватися за меншу ціну, ніж в перший раз, за словами Рябченка, "тоді буде ситуація зафіксована, що той перший власник, який купив дорого, своїм господарюванням довів підприємство до того, що воно стало дешевше, що в ситуації рельного часу... дуже малоймовірно".

Нагадаємо, раніше ФДМУ повідомив про те, що ті об'єкти, які виставляються на приватизацію, однак протягом кількох конкурсів поспіль не користуються попитом у потенційних інвесторів, будуть виставлятися на "голландський аукціон", який дозволяє приватизувати об'єкти за зниженою ціною.