ua en ru

Російськомовний канал в Естонії буде обходитися в 4 млн дол. щорічно

Російськомовний канал в Естонії буде обходитися в 4 млн дол. щорічно Фото: Естонія

Робота по створенню каналу активізувалася після анексії Криму

Російськомовний телеканал в Естонії, спрямований проти пропаганди Кремля і який готується до запуску у вересні, обійдеться платникам податків у більш ніж 4 млн дол. щорічно. Про це передає РБК з посиланням на The Wall Street Journal.

"Після декількох місяців коливань, захід починає битву за уми і серця російськомовних в Європі, які щодня піддаються все більш агресивної пропаганди Кремля", - зазначає видання.

Відзначається, що російськомовна меншина в Естонії стане основною аудиторією каналу. Мета полягає в тому, щоб сфокусувати увагу російськомовних жителів на новинних програмах, в яких позиція не буде відповідати російської політичної лінії. Ті, хто підтримує цей проект, кажуть, що він може стати зразковим для Прибалтики.

У сітці нового каналу - 20 годин оригінальних програм в тиждень. Країни Північної Європи зараз пропонують права на показ телевізійних шоу, дубльованих російською мовою, Німеччина забезпечить трансляцію російськомовних новин і документальних фільмів, американські дипломати домовляються з кіностудіями.

Видання відзначає, що робота по створенню каналу активізувалася після анексії Криму, де прокремлівське телебачення активно просувало серед місцевих жителів настрої про приєднання до Росії. Європейські політики побоюються, що агресивна пропаганда Кремля є частиною більш широкого плану Москви розширити свою зону впливу від Балтики до Балкан.

Нагадаємо, у США планують запустити нові проекти для інформаційної війни з Росією.