ua en ru

Румунія може збудувати газопровід до України для постачання газу

Румунія може збудувати газопровід до України для постачання газу Фото: румунська газова компанія Transgaz (facebook.com)

Будівництво та введення в експлуатацію нового газопроводу очікується не раніше 2025 року

Румунська газова компанія Transgaz планує будівництво газового інтерконектору, який з’єднає газотранспортні системи Румунії та України, передає видання Interfax Energy.

Вказано, що новий газопровід з Румунії зможе забезпечувати постачання румунського газу Україні. Проте будівництво та введення в експлуатацію нового газопроводу очікується не раніше 2025 року.

Зазначається, що газовий проект румунського Transgaz може означати пошук шляхів транзиту газу до Європи, зокрема через газотранспортну систему України.

Слід зазначити, що Румунія задовольняє 90% своїх газових потреб газом власного видобутку. При цьому завдяки відкритим нещодавно покладам газу у шельфі Чорного моря країна може збільшити видобуток свого газу вдвічі протягом наступних 20 років.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, президент Петро Порошенко заявив, що Україна зможе отримувати газ по газопроводу TANAP через Болгарію і Румунію. Як зазначив Порошенко, Україна повністю підтримує проект TANAP, оскільки це є "енергетичною безпекою в тому числі Європи і України".

Крім того, агентство писало, що переправу через Дунай, яка з'єднає Україну та Румунію, можуть добудувати в 2019 році.