ua en ru

Керівництво "Західенерго" має намір до 29 квітня скоротити 20% співробітників, - нардеп

Народний депутат України, член фракції "БЮТ-Батьківщина" Олександр Гудима звернувся з депутатським зверненням до Ген прокурора України , міністра енергетики та вугільної промисловості, голів Львівської, Івано-франківської та Вінницької облдержадміністрацій і облрад з проханням зупинити процес скорочення робочих місць у ВАТ "Західенерго" напередодні приватизації цього підприємства. Про це О.Гудима заявив сьогодні на прес-конференції у Львові, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

У депутатському зверненні О.Гудима звертає увагу на те, що у компанії ВАТ "Західенерго" "розпочалося безпрецедентне масове (до 20%) скорочення робочих місць. Для цього прийняте Тимчасове положення про надання одноразової грошової виплати працівникам ВАТ "Західенерго" при звільненні за власним бажанням або за згодою сторін. Працівникам, що погоджуються на звільнення, обіцяють фінансову допомогу, а тим, що не погоджуються, погрожують звільненням відразу після приватизації вже без фінансової компенсації", йдеться у повідомленні прес-служби.

За словами нардепа, скорочення робочих місць у ВАТ «Західенерго» здійснюється без жодних юридичних підстав, згідно усних вказівок представника майбутнього власника у наглядовій раді компанії. Він зазначив, що, виходячи з графіку запропонованих матеріальних виплат, скорочення повинно бути здійснене до 29 квітня 2011 р., а саме до початку продажу контрольного пакету акцій ВАТ "Західенерго".

Нагадаємо, 10 грудня 2010 р. Президент України Віктор Янукович скасував заборону на приватизацію енергогенеруючих компаній. Згідно з документом, В.Янукович визнав таким, що втратив чинність, указ Президента України від 16 травня 2008 р. № 449 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 травня 2008 р."Питання Фонду державного майна України".

Відзначимо, 16 травня 2008 р. РНБО прийняла рішення припинити та не допускати у подальшому здійснення будь-яких заходів щодо приватизації державних пакетів акцій відкритих акціонерних товариств "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго", "Державна енергогенеруюча компанія" Центренерго "," Феодосійська суднобудівна компанія "Море", "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів", "Турбоатом", "Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування", "Одеський припортовий завод", Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд, ряду енергогенеруючих компаній.