ua en ru

Керівництво "ВКонтакте" викликали на 19 квітня на допит у справі про наїзд на співробітника ДІБДР

Творця популярної російської соціальної мережі "ВКонтакте" Павла Дурова і віце-президента компанії Іллю Перекопського викликали на 19 квітня 2013 р. на допит у справі про наїзд на співробітника ДІБДР, що стався 5 квітня 2013 р., пишуть "Известия".

Напередодні слідчі заявили підлеглим Дурова, що у них є достовірні докази того, що Дуров перебував у машині на момент наїзду на інспектора ДІБДР. Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що співробітник МВС упізнав Дурова, заявивши, що саме ця людина перебувала за кермом Mercedes. Процедура упізнання відбулася 14 квітня 2013 р.

Якщо бізнесмени проігнорують вимогу, їм загрожує примусовий привід. Крім того, підприємці можуть втратити статус свідків і стати підозрюваними у кримінальній справі. У цьому випадку керівництву соцмережі можуть пред'явити заочні звинувачення, після чого їх оголосять у федеральний розшук.

Тим часом у справі про наїзд на інспектора офіційних підозрюваних як і раніше немає. Як повідомили РБК в МВС, звинувачення у правопорушенні нікому не пред'явлені. При цьому за фактом події було порушено справу за ч.1 ст.318 Кримінального кодексу РФ (застосування насильства відносно представника влади).

Читайте також: В офісі соціальної мережі "Вконтакте" проходить обшук