ua en ru

Керівництво України привітало військових з 25-літтям ЗСУ

Керівництво України привітало військових з 25-літтям ЗСУ Фото: Петро Порошенко привітав ЗСУ з річницею

Порошенко, Гройсман, Парубій та Турчинов привітали ЗСУ з річницею

Керівництво України привітало військовослужбовців з 25-ю річницею створення Збройних сил України (ЗСУ). Свої привітання українські лідери розмістили, зокрема, на офіційних сторінках у соцмережах.

Так, президент України Петро Порошенко записав своє відеопривітання в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Президент подякував усім, хто доклався до створення сучасної української армії.

"Пишаюся бути серед них, пишаюся, що в нас є такі Збройні сили", - зазначив глава держави.

Від щирого серця вітаю з 25-ю річницею створення Збройних Сил України!

Опубліковано Петром Порошенком 5 грудня 2016 р.

Дякую кожному, хто захищає Україну!

Опубліковано Петром Порошенком 5 грудня 2016 р.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розмістив привітання з Днем Збройних сил України на своїй сторінці у Facebook.

"Вдячний кожному українському воїну за незламну волю, відвагу та патріотизм. Україна пишається своїм військом, яке завжди на варті нашої свободи і незалежності. Зі святом!", - написав він.

Друзі, вітаю з Днем Збройних Сил України! Вдячний кожному українському воїну за незламну волю, відвагу та патріотизм. У...

Опубліковано Volodymyr Groysman 6 грудня 2016 р.

Глава Верховної Ради України Андрій Парубій у своєму привітанні зазначив, що сучасне українське військо творилося зусиллями відданих синів України, справжніх патріотів, які приводили вчорашні радянські підрозділи до складення присяги на вірність народу України, часто ризикуючи не лише подальшою військовою кар’єрою, а навіть і життям.

"Ми вшановуємо подвиг сотень і тисяч знаних і незнаних військових-патріотів, які стояли біля витоків Збройних сил України. Схиляю голову у пам'ять про всі покоління воїнів - борців за незалежність України, і особливо - героїв визвольної війни на Донбасі. У цей день особлива вдячність усім українським військовим, які жертовно захищають незалежність України та спокій всього вільного світу", - наголосив він, побажавши "перемоги над російським агресором та мирного неба над головою".

Секретар Ради національної безпеки та оброни Олександр Турчинов у своїму привітанні зазначив, що наразі українські військові знаходяться на сторожі суверенітету, територіальної цілісності, державних інтересів України, її європейського майбутнього.

"Ви обрали для себе непросту професію - небезпечну та найбільш шановану. Завдяки вашій мужності та професіоналізму українська армія стала однією з найбільш боєздатних у Європі", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет Росії пред'явив заочні звинувачення двом офіцерам ЗСУ.