ua en ru

Слідчий комітет Росії пред'явив заочні звинувачення двом офіцерам ЗСУ

Слідчий комітет Росії пред'явив заочні звинувачення двом офіцерам ЗСУ Фото: Слідчий комітет Росії

Українських військових звинувачують в обстрілах російської території

Слідчий комітет Російської Федерації пред'явив заочні звинувачення двом офіцерам Збройних сил України (ЗСУ), які нібито причетні до обстрілу території РФ. Про це йдеться в повідомленні на сайті російського відомства.

"Поряд з розслідуванням кримінальних справ, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни представниками Збройних сил і Національної гвардії України, Слідчим комітетом документуються злочини проти громадян Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що в червні-серпні 2014 року, в результаті обстрілу території РФ постраждав літній житель міста Донецька Ростовської області, який, згідно з повідомленням, перебуваючи на території свого домоволодіння, потрапив під "масований обстріл української артилерії" і отримав смертельні поранення.

"В рамках кримінальних справ проведено десятки оглядів місць події, 140 судових експертиз, допитано понад 1000 свідків. Результати слідчих дій у сукупності з даними оперативно-розшукових заходів ФСБ і МВС Росії дозволили слідству встановити, що до організації обстрілу причетні командир 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Андрій Грищенко, який зараз займає посаду командувача оперативного командування "Південь" сухопутних Збройних сил України, а також командир 27-го реактивного артилерійського полку Збройних сил України полковник Валерій Ісмаїлов", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, зазначеним військовим залежно від ролі кожного заочно пред'явлено звинувачення в скоєнні злочинів, передбачених ст. 105, ст. 317 КК РФ (вбивство, замах на вбивство, посягання на життя співробітників правоохоронних органів).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчий комітет РФ відкрив справи відносно 6 командирів ВСУ.