ua en ru

Школи Києва будуть самі приймати рішення про карантин

Школи Києва будуть самі приймати рішення про карантин Фото: карантин у школі (pixabay.comcoyot)

Для введення карантину повинно боліти не менше 20% учнів

Школи спільно з районними управліннями освіти будуть самі приймати рішення про призупинення навчального процесу, якщо хворіє понад 20% учнів. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, в столиці спостерігається погіршення епідемічної ситуації серед школярів через збільшення захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції.

У зв'язку з цим пропонується при відсутності 20% від загальної кількості учнів з причини захворювання на грип та ГРВІ, керівники навчальних закладів матимуть право прийняти рішення про повну або покласове призупинення навчального процесу. Таке рішення прийняла постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Також він окремо нагадав про проведення елементарних санітарно-епідемічних заходів.

"Важливо посилити дезинфекційний режим у приміщеннях, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити регулярне наскрізне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування установи осіб з ознаками інфекційного захворювання. Також необхідно обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях, уникати великого скупчення людей. Такі рекомендації стосуються як навчальних закладів, так і підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, де працюють люди", - зазначив Поворозник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у КМДА не побачили підстав для введення карантину в навчальних закладах.