ua en ru

Керівництво ОРДЛО перешкоджає проведенню ремонтних робіт на Донбасі

Керівництво ОРДЛО перешкоджає проведенню ремонтних робіт на Донбасі Фото: ОРДЛО гальмує співпрацю щодо відновлення інфраструктури Донбасу

ОРДЛО займає деструктивну позицію щодо співпраці з українською стороною

Керівництво окремих районів Донецької та Луганської областей перешкоджає співпраці щодо відновлення інфраструктури Донбасу. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Як наголошується, вони не надають гарантій безпеки для проведення ремонтних робіт, а потім поширюють інформацію про те, що українська сторона свідомо хоче зашкодити місцевим жителям.


"У першу чергу це стосується надуманого подання цих "керівників" про те, що українська сторона не бажає працювати над питаннями відновлення пошкодженої і зруйнованої інфраструктури регіону в результаті ведення активних бойових дій. На цьому і будується їх інформаційна кампанія пов'язана з спотворенням реального стану справ в питаннях проведення ремонтно-відновлювальних робіт на важливих об'єктах інфраструктури Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що мова, насамперед, йде про такі проекти, як відновлення шламонакопичувача 3-ї черги фенольного заводу ТОВ "НВО "Інкор і К°", аварійно-ремонтні роботи на високовольтній лінії ВЛ 110 кВ "Ясинувата-АКХЗ" №№ 1,2, ремонтні роботи на залізничному перегоні "Микитівка-Майорск" та інші.

Крім того, за минулі два тижні від командування ЗС України отримані й передані російській стороні гарантії безпеки по 49 заявках на проведення ремонтно-відновлювальних робіт, зате від російської сторони отримано гарантії по заявках 10.

У прес-центрі АТО повідомляють, що всі вони стосуються проведення робіт на території ОРДЛО, передані українській стороні Спільного центру одночасно з заявками (в порушення стійкого алгоритму узгодження), але, незважаючи на це, в короткий термін погоджені з ЗС України без умов і винятків.

Нагадаємо, Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) вимагає повного доступу до всієї території сходу України.