ua en ru

Керівництво "Креативу" вимагає накласти арешт на стадіон "Зірка"

Керівництво "Креативу" вимагає накласти арешт на стадіон "Зірка" Фото: стадіон "Зірка"

Керівництво компанії "Креатив" звернулося до органів поліції з вимогою накласти арешт на стадіон "Зірка", який, за даними компанії, контролюється структурами нардепа Станіслава Березкіна. Про це повідомляють юристи "Креативу".

Стадіон "Зірка" – це спортивно-оздоровчий комплекс у Кропивницькому (Кіровоград) на вул. Гагаріна 1а, займає площу майже 6 га. Комплекс включає футбольний стадіон, фітнес-клуб, ресторан і готель. Стадіон знаходиться у приватній власності. Власником стадіону є Товариство з обмеженою відповідальністю "ФК Зірка".


Нове керівництво ПРАТ "Креатив" стверджує, що стадіон був побудований на гроші агрохолдингу, точніше на гроші державних банків, які кредитували агрохолдинг. Як зізнався Максим Березкін, який є Президентом ФК "Зірка" та який в минулому був одним з керівником агрохолдингу "Креатив", "в реконструкцію стадіону промислова група "Креатив" вклала понад 50 мільйонів гривень".

В даний час ПРАТ "Креатив" знаходиться в процедурі банкрутства. За даними юристів, постраждали багато кредиторів, включаючи державні банки Ощадбанк і Укрексімбанк. Органи поліції розслідують низку кримінальних справ про фінансові зловживання в компанії "Креатив".

При цьому нові акціонери і менеджмент "Креативу" займають позицію, що важке фінансове становище компанії і її банкрутство - результат фінансових зловживань з боку колишнього керівництва і колишніх акціонерів компанії. Юристи "Креативу" стверджують, що частину кредитних ресурсів, отриманих від банків, спрямували на особисті інвестиційні проекти Березкіних, в тому числі, такі як будівництво стадіону "Зірка" та утримання однойменного футбольного клубу. Витрати на будівництво стадіону входять в нестачі в балансі ПРАТ "Креатив", які розслідує поліція, причому загальний обсяг нестач становить понад 1 млрд гривень.

Юристи "Креативу" вважає, що стадіон "Зірка" повинен бути об'єктом для претензій кредиторів, і насамперед, держбанків. Тобто, сам стадіон, фітнес-клуб, ресторан і готель повинні увійти в обсяг майна, з якого будуть задовольнятися претензії потерпілих кредиторів.