ua en ru

Керівництво КБ "Південне" звинуватили у зриві міжнародного проекту на 800 млн доларів

Керівництво КБ "Південне" звинуватили у зриві міжнародного проекту на 800 млн доларів Фото: КБ Південне (УНІАН)

Репутаційні втрати українського конструкторського бюро обрахувати неможливо

КБ "Південне" та держбюджет України в 2016 році недоотримали 800 млн доларів через відмову Бразилії від спільного з Україною проекту випуску ракети-носія "Циклон-4". Про це повідомляє "Еспресо".

Повідомляється, що у світлі ракетного скандалу з можливим використанням Північною Кореєю українських технологій при виробництві своїх балістичних ракет, це не перші репутаційні та фінансові втрати України, спричинені діяльністю керівництва КБ "Південне".

В минулому році через неодноразовий зрив українським КБ поетапних термінів реалізації проекту випуску ракети-носія "Циклон-4", бразильська сторона відмовилася від проекту, який тривав з 2004 року, говориться в матеріалі. А репутаційні втрати українського конструкторського бюро, яке раніше було одним з найбільш прогресивних та інноваційних підприємств світу, обрахувати неможливо.

Видання також повідомляє, що керівник КБ "Південне" Олександр Дегтярев не лише регулярно приводив підприємство до мільярдних збитків (за 2013-2015 роки КБ "Південне" відзвітувало про 4,1 мільярди гривень збитку), але встиг відзначитися в скандалі з відмиванням мільярдів бюджетних коштів через підконтрольний йому банк "Південний". Незважаючи на звільнення з посад в КБ "Південне" через зриви проектів та збитковість КБ, Дегтярьову вдалося поновитися на посадах через рішення судів та наразі він продовжує керувати підприємством.