ua en ru

Керівника Ірпінській райорганізації "Удару" звинувачують у шахрайстві

Керівник Ірпінській районної організації партії «Удар», депутат Ірпінської міськради Ярослав Місяць займається житловим шахрайством, заявив онук видатного українського вченого Дмитро Мельник у відкритому зверненні до заступника голови партії «Удар», народному депутату Віталію Ковальчуку. Текст звернення є в розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, Дмитро Мельник просить керівників партії «Удар» терміново втрутитися в ситуацію і приструнити Місяця, який, за словами Мельника, порочить своїми діями імідж політичної сили і її лідера Віталія Кличка. Мельник, зокрема, повідомив, що Місяць скоїв проти його родини шахрайські дії. А спроби вирішити скандальну ситуацію мирним шляхом обернулися відкритими погрозами з боку Місяця на адресу Мельника і членів його сім'ї. «Загрози лунали у присутності адвоката потерпілої сторони», - підкреслюється у зверненні.

За словами Мельника, через підставних осіб, в тому числі, свою дружину Марину Власюк, Ярослав Місяць займається будівництвом будинків на двох господарів - дуплексів. І хоча Місяць не має ніякого юридичного відношення до забудовників, готівка за купівлю житла з інвесторів отримує особисто він, підкреслив Мельник.

Мельник стверджує, що в жовтні 2011 р. його сім'я продала квартиру в Києві і вирішила купити житло в сел. Буча Ірпінського району. Мельник склав зі своєю дружиною попередній договір купівлі-продажу половини будинку і частини земельної ділянки, заплативши Місяцю 90% від суми договору. Але остаточний договір купівлі-продажу не був складений навіть через рік після закінчення зазначеного в попередньому документі терміну. Не був і проведено ремонт, за що Місяць взяв гроші авансом, зазначив Мельник.

Після того, як Мельник спробував вирішити питання мирним шляхом і в присутності адвоката заявити про свій намір звернутися до суду, Місяць пригрозив його родині виселенням з будинку без повернення отриманих грошей, підкреслив Мельник.

Крім того, він повідомив, що такі дії Ярослава Місяця стали можливими завдяки приховуванню його злочинної діяльності мером Ірпеня Володимиром Скаржинським (Партія регіонів). За словами Мельника, Місяць домігся прихильності місцевої влади шляхом синхронного голосування з Партією регіонів за виділення земельних ділянок.