ua en ru

Керівника апарату райсуду Києва затримали за відчуження держвласності у центрі столиці

Керівника апарату райсуду Києва затримали за відчуження держвласності у центрі столиці Фото: відчужене майно (facebook.com/kyiv.gp.gov.ua)

Керівник апарату райсуду та колишній прокурор підробили судові рішення для відчуження та привласнення держмайна

За підозрою у незаконному відчуженні об'єктів державної власності у центрі Києва прокуратурою затримано керівника апарату районного суду Києва. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Також було затримано спільника керівника апарату суду - колишнього прокурора. Слідством встановлено, що упродовж 2016-2017 років вказані особи, використовуючи службові повноваження та особисті зв’язки, підробили судові рішення районного суду Києва та відчужили і заволоділи житловим будинком на вул. Гоголівській.

Цими діями посадовці спричинили державі та територіальній громаді збитки у сумі понад 19 млн гривень.

"Крім того, зловмисники створили всі необхідні умови для незаконного відчуження та заволодіння комплексом приміщень на вул. Богдана Хмельницького, що належать Інституту педагогіки Академії педагогічних наук України", - зазначили у прокуратурі.

КЕРІВНИКА АПАРАТУ РАЙОННОГО СУДУ М. КИЄВА ТА КОЛИШНЬОГО ПРОКУРОРА ЗАТРИМАНО ЗА ПІДОЗРОЮ У НЕЗАКОННОМУ ВІДЧУЖЕННЮ...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 13 квітня 2018 р.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру. За місцем їх роботи та проживання проведено обшуки. Ще одного фігуранта провадження оголошено в загальнодержавний розшук.

"Наразі тривають невідкладні слідчі дії з метою встановлення всіх осіб причетних до вчинення злочину, в тому числі серед колишніх та нинішніх правоохоронців та працівників суду. Крім того перевіряється законність понад 20 судових рішень вказаного районного суду, на підставі яких з державної та комунальної власності вибуло майже 80 об’єктів нерухомості", - додали у прокуратурі Києва.

Нагадаємо, нещодавно суд зняв арешт з 92,8% акцій телекомунікаційної компанії "Укртелеком", а також скасував заборону на їх відчуження. Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва за клопотанням Фонду державного майна (ФДМ) 5 квітня 2018 року.