ua en ru

Керівник британської соціальної комісії подав у відставку, звинувативши Мей у провалі

Керівник британської соціальної комісії подав у відставку, звинувативши Мей у провалі Фото: Алан Мілберн (flickr.com/alforduniversity)

Він також зазначив, що уряд наразі зациклений на питанні виходу Британії із Європейського союзу (Brexit)

Голова Комісії Великої Британії із соціальної мобільності Алан Мілберн подав у відставку, звинувативши уряд країни під керівництвом прем'єра Терези Мей у провалі економічної та соціальної політики. Відповідне звернення оприлюднила газета The guardian.

"У мене мало надії на те, що нинішній уряд зробить прогрес, який, як я вважаю, необхідним для створення більш справедливої Британії. Здається, що уряд не може взяти на себе зобов'язання щодо майбутнього комісії як незалежного органу або належним чином приділяти увагу проблемі соціальної мобільності, яка стоїть перед нашою нацією", - йдеться у зверненні Мілберна.

Він також зазначив, що уряд наразі зациклений на питанні виходу Британії із Європейського союзу (Brexit), у той час як цілі громади та частини Британії залишаються економічно відсталими та соціально відокремленими.

"Уряд, схоже, не в змозі присвятити необхідну енергію та зосередити увагу на програмі соціальної мобільності… Тому я буду створювати новий інститут соціальної мобільності, незалежний від уряду та політичних партій", - сказав Мілберн.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск у п'ятницю, 1 грудня, заявив, переговорів щодо Brexit не буде, поки Британія не вирішить питання кордону з Ірландією.