ua en ru

Рудьковський пропонує ВР ліквідувати "Беркут" та заборонити використання спецзасобів проти демонстрантів

Народний депутат від Партії регіонів Микола Рудьковський пропонує ВР ліквідувати "Беркут" та заборонити використання сльозогінного газу, світло-шумових гранат та водометів проти людей під час мітингів та демонстрацій.

Народний депутат від Партії регіонів Микола Рудьковський пропонує ВР ліквідувати "Беркут" та заборонити використання сльозогінного газу, світло-шумових гранат та водометів проти людей під час мітингів та демонстрацій. Про це йдеться у проекті постанови № 4018 "Про вжиття Кабінетом міністрів України заходів для забезпечення прав і свобод людини під час мирних зборів", текст якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

"Рекомендувати Кабінету міністрів України прийняти рішення щодо заборони посадовим і службовим особам, всьому складу правоохоронних органів України застосовувати вогнепальну та іншу стрілецьку зброю, спеціальні засоби (в тому числі, сльозогінний газ, світло-шумові гранати, водомети) під час забезпечення громадського порядку при проведенні мирних зборів, мітингів, демонстрацій", - йдеться в проекті постанови.

"Рекомендувати Кабінету міністрів України ліквідувати спеціальний підрозділ МВС України "Беркут", - також зазначається в документі.

"Дана постанова має на меті забезпечення прав і свобод людини, запобігання перевищення повноважень з боку представників правоохоронних органів під час проведення мирних зборів, мітингів, демонстрацій та унеможливлення дій правоохоронців, які можуть призвести до загибелі людей у мирний час, для вжиття заходів щодо зменшення напруги в суспільстві", - йдеться в документі.