ua en ru

РПЦ припинила участь у роботі структур під головуванням Константинополя

РПЦ припинила участь у роботі структур під головуванням Константинополя Фото: патріарх Кирило (kremlin.ru)

У храмах Московського патріархату припиняють молитовне поминання патріарха Константинопольського Варфоломія

Синод Російської православної церкви (РПЦ) вирішив припинити участь церкви у роботі структур під головуванням Константинопольського патріархату. Про це заявив глава синодального відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Волоколамський Іларіон на брифінгу після засідання, передають російські ЗМІ.

Повідомляється, що в храмах Московського патріархату припиняють молитовне поминання патріарха Константинопольського Варфоломія за Божественною літургією.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що синод РПЦ на позачерговому засіданні обговорює відправлення Вселенським патріархатом екзархів в Україну для підготовки автокефалії. Зокрема, патріарх Кирило у вступному слові зазначив, що на порядку денному стоїть лише одне питання, пов'язане з реалізацією рішення Константинопольського патріархату про направлення в Україну екзархів.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Вселенський патріархат призначив своїх екзархів в Києві. Ними стали архієпископ Данило Памфілійський з США і єпископ Іларіон Едмонтонський з Канади.

Після цього РПЦ пригрозила Константинополю розривом відносин у відповідь на автокефалію Києва.