ua en ru

У розшук за держзраду оголошено 145 екс-працівників прокуратури Криму, - ГПУ

У розшук за держзраду оголошено 145 екс-працівників прокуратури Криму, - ГПУ Фото: прокуратура АРК

За підривну діяльність проти України вже накладено арешт на майно в розмірі близько 50 млн грн

Генеральна прокуратура України оголосила в розшук, а суд санкціонував затримання 145 колишніх працівників прокуратури АР Крим, щодо яких проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зрада). Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Досудове розслідування проводиться слідчим відділом управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генпрокуратури.

"З метою забезпечення виконання вироку суду щодо можливої ​​конфіскації майна, судом накладено арешт на нерухоме та рухоме майно колишніх прокурорів АР Крим на суму близько 50 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, згідно з постановами слідчого, підозрюваних оголошено в розшук, а Печерський районний суд м. Києва надав дозвіл на їхнє затримання.

Раніше, 14 травня і 2 червня 2015 р. щодо 145 колишніх працівників прокуратури АР Крим було складено письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зрада, тобто за надання іноземній державі і її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України).

Нагадаємо, напередодні у Криму в.о. "мера" Коктебеля було спіймано на хабарі в 4 тис. дол.

Раніше повідомлялося про те, що суд Києва заарештував майно обвинувачених у держзраді кримських суддів на 200 млн грн.