ua en ru

Роза Отунбаєва: Надра Киргизстану містять великі запаси рідкоземельних металів

Надра Киргизстану містять великі запаси золота, вольфраму, олова, сурми, ртуті та інших рідкоземельних металів. Про це в четвер, 11 серпня, повідомила Президент республіки Роза Отунбаєва, виступаючи на Центральноазіатському торговому форумі в Бішкеку, передає "Сіньхуа".

За її словами, Киргизстан володіє великим потенціалом для економічного розвитку. Країна посідає третє місце у світі з виробництва ртуті і десяте з продажу золота. Є хороші перспективи для пожвавлення внутрішнього видобутку вугілля, нафти та газу, сказала голова киргизької держави.

Вона зазначила, що інвестори можуть взяти участь у реалізації проектів по розвитку туристичної інфраструктури, будівництва выставочно-ярмаркового центру, нових готелів, пансіонатів, доріг.

Подібний форум проходить в Центральноазіатському регіоні вперше. Тут зібралися представники провідних регіональних і світових експортних компаній, державних структур регіону, а також представники малого, великого та середнього бізнесу Центральної Азії. В ході роботи учасники форуму обговорять такі теми, як міжнародна практика в галузі торгівлі та експорту, експортний маркетинг, сертифікація продукції та інші.