ua en ru

Shell постачає газ в Україну, - Яценюк

Shell постачає газ в Україну, - Яценюк Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

В Україну природній газ постачає у тому числі британо-нідерландська компанія Royal Dutch Shell. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України передає кореспондент РБК-Україна.

"Ту схему газопостачання, яку ми побудували за останній рік, можна назвати як енергетично незалежною. Якщо раніше у нас був тільки "Газпром" і посередники імені Льовочкіна-Фірташа, які поставляли газ і заробляли мільярди доларі, то сьогодні основні постачальники це такі компанії, як Statoil, Royal Dutch Shell, RWE і E. ON, Gaz de France. Ми відмовилися від посередників. Це було непросто. Але цю боротьбу за прозорість газового ринку ми виграли, у тому числі через прийняття закону "Про ринок природного газу, і сьогодні ми маємо конкурентний диверсифікований газовий ринок, де ми купуємо за контрактами у наших європейських партнерів газ", - заявив Яценюк.

Раніше ЗМІ повідомляли, що одна з найбільших в світі нафтогазових компанія Royal Dutch Shell з квітня 2015 р. почала постачання природного газу в Україну в реверсному напрямку.

Нагадаємо, Яценюк також повідомляв, війна проти України обійшлася "Газпрому" в 6 млрд дол.