ua en ru

У Рівному на хабарі у 2 тис. доларів затримали керівника кафедри одного з вишів

У Рівному на хабарі у 2 тис. доларів затримали керівника кафедри одного з вишів Фото: поліція затримала хабарника на гарячому (РБК-Україна)

Працівник університету вимагав хабара від абітурієнта за вступ

В Рівному на хабарі у 2 тис. доларів затримали керівника кафедри одного з вищих навчальних закладів. Про це йдеться в повідомленні Національної поліції України.

"Сьогодні, 28 липня, посадову особу одного з університетів у Рівному затримали в кафе під час отримання хабара. В рамках провадження правоохоронці встановили, що начальник кафедри-член екзаменаційної комісії вимагав 2 тис. доларів за вступ до вишу", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що оперативники обласного управління захисту економіки і слідчі поліції вилучили кошти, отримані в якості "гарантії" за вступ. Відкрито кримінальну справу за прийняття пропозиції, обіцянку або одержання неправомірної вигоди посадовою особою. Педагогу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

altaltaltalt

Фото: у Рівному член комісії вимагав гроші за вступ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до суду передано справу спійманого на хабарі тернопільського прокурора.