ua en ru

У Рівному невідомі здійснили підпал будівлі, яка належить обласній раді

У Рівному невідомі здійснили підпал будівлі, яка належить обласній раді Фото: поліція

У будівлі знаходилися офіси "Автомайдану", УНА-УНСО, руху "ОПОРА"

У Рівному невідомі здійснили підпал будівлі, яка належить обласній раді. За фактом умисного пошкодження майна поліцейські відкрили кримінальне провадження, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Рівненській області.

"Опівночі до поліції повідомив охоронець філії банку, що на вулиці Словацького обласного центру в одній із будівель сталася пожежа. На місце події негайно прибули працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, вибухотехнічна лабораторія та слідчо-оперативна група. Правоохоронці на місці події з'ясували, що пожежа виникла на другому поверсі двоповерхової цегляної будівлі, яка належить Рівненській обласній раді", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в результаті пожежі було закопчено стіни та стелю у чотирьох кабінетах на другому поверсі приміщення та пошкоджено четверо дверей, три вікна та оргтехніку.

Попередня причина пожежі - занесення стороннього джерела зовні.

"За фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України. Наразі на місці події правоохоронці проводять додатковий огляд місця скоєння злочину", - повідомив начальник Рівненського відділу поліції Василь Зелінський.

Повідомляється, що поліцейські проводять слідчі та розшукові заходи з метою встановлення осіб, які можуть бути причетними до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

За повідомленням місцевих ЗМІ, у будівлі знаходилися офіси багатьох громадських організацій міста, зокрема "Автомайдану", УНА-УНСО, "ОПОРИ" та інших.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Маріуполі розбили вікна у відділенні "Сбербанку Росії".