ua en ru

У Рівненській області зафіксували спалах африканської чуми свиней

У Рівненській області зафіксували спалах африканської чуми свиней Фото: АЧС у Рівненській області

При дослідженні відібраних у трьох селах проб біоматеріалу встановлено діагноз на АЧС

У Рівненській області станом на 18 серпня в домогосподарствах громадян у селах Озеро Володимирецького району, Вербівка Дубровицького району та Новорічиця Зарічненського району було зареєстровано захворювання і загибель свиней. Про це сьогодні повідомили у прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби.

Як наголошується, при дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) 19 серпня встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження №005474 п.м. / 16 від 19.08.2016).


"З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС на місцях проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних вогнищ, зон захисту та нагляду", - йдеться в повідомленні.

Для координації дій до Рівненської області виїхали фахівці Держпродспожівслужби і ДНДІЛДВСЕ. У вогнищах захворювань проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Як повідомлялося, торік у Рівненській області було зареєстровано два випадки АЧС: у Дубровицькому районі серед диких кабанів і в селі Будимля в особистому підсобному господарстві громадян.

Нагадаємо, на початку серпня у трьох областях зафіксоваоі випадки африканської чуми свиней.