ua en ru

У Рівненській області шахраї вкрали у пенсіонерки понад 4 млн гривень

У Рівненській області шахраї вкрали у пенсіонерки понад 4 млн гривень Фото: у Рівненській області шахраї вкрали у пенсіонерки понад 4 млн гривень (Віталій Носач / РБК-Україна)

У Рівненській області правоохоронці викрили шахраїв, котрі завдали пенсіонерці збитків на суму понад 4 млн гривень. Зловмисники заволоділи земельними ділянками жінки та нерухомістю.

Встановлено, що 49-річна місцева жителька, спільно з 42-річним знайомим та ще однією невстановленою слідством особою, використовуючи підроблені документи, заволоділи нерухомим майном 70-річної жительки Рівного в особливо великих розмірах.

Так, шахраї заволоділи чотирма земельними ділянками потерпілої, новобудовою та житловим будинком, спричинивши пенсіонерці збитків на загальну суму 4 085 615 гривень, що більш ніж в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочинів.

Внаслідок чого, слідчі скерували кримінальне провадження з обвинувальним актом відносно 49-річної жінки до суду, а її співучасник наразі оскаржує підозру про вчинення злочину в апеляційному суді.

Кримінальне провадження щодо третьої невстановленої слідством особи розслідується правоохоронцями.

За скоєне обвинуваченій загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.