ua en ru

У Рівненській обл. викрили підпільний цех з обробки бурштину

У Рівненській обл. викрили підпільний цех з обробки бурштину Фото: бурштин (kyiv.npu.gov.ua)

Правоохоронці вилучили 100 кг цінного каменю

У Рівненькій області правоохоронці викрили та припинили діяльність підпільного цеху з обробки бурштину. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу поліції області.

За даними повідомлення, підпільний цех з обробки бурштину функціонував на території домоволодіння 41-річного жителя смт. Зарічне.

"Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили близько 100 кг бурштину різних фракцій, вісім станків для обробки "сонячного" каміння, дві мотопомпи заводського виробництва та чорнові записи. Орієнтовна вартість вилученого становить 1.4 млн гривень", - зазначили в поліції.

Зазначається, що досудове розслідування триває. Проводяться заходи щодо встановлення каналів збуту бурштину та осіб, причетних до незаконної діяльності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області правоохоронці зі складу Об’єднаних сил викрили базу зберігання контрафактних цигарок на понад 3 мільйони гривень.

Раніше, в Одеській області правоохоронці блокували контрабанду великої партії цигарок з території невизнаної Придністровської молдавської республіки.