ua en ru

Rothschild підтвердила передачу Roshen в траст

Rothschild підтвердила передачу Roshen в траст Фото: президент України Петро Порошенко

У компанії відзначили, що надали цю інформацію за дорученням свого клієнта

Rothschild Group підтвердила слова президента України Петра Порошенка про те, що він призначив Rothschild Trust довіреною особою для управління його активами, зокрема, кондитерською компанією " Roshen. Про це йдеться в заяві американської компанії, передає Reuters.

"В результаті 12-місячної підготовки відповідну угоду про довірче управління було укладено 14 січня 2016 року. Угоду було складено у відповідності з міжнародними стандартами передачі політиками активів в траст на час державної служби", - повідомили в Rothschild Trust


При цьому в компанії відзначили, що, виходячи зі своїх принципів, ніколи не надають таку інформацію, але в даному випадку отримали на це повноваження від свого клієнта.

Нагадаємо, 3 квітня у всіх головних новинах україни та світу були оприлюднені результати розслідування, розкриває причетність багатьох світових лідерів і відомих людей до приховування грошей в панамських офшорних компаніях. Крім інших, серед них виявилися Президент України Петро Порошенко.

Виявилося, що влітку 2014 року він зареєстрував компанію Prime Asset Partners для перекладу кондитерського бізнесу в юрисдикцію Британських Віргінських островів.

Основні претензії журналістів до Порошенка - те, що він не вказав у декларації володіння акціями компанії на 1000 доларів, що він поки не завершив передачу "Рошен" "сліпому трасту" і що він нібито мав намір ухилитися від сплати податків в Україні при продажу корпорації.

У свою чергу Порошенко заявив, що відрізняється від інших політиків з "панамського списку". Зазначивши, що у Roshen немає офшорів, і необхідності у розслідуванні немає.