ua en ru

Ростуризм зняв санкції з туроператорів з турецьким капіталом

Ростуризм зняв санкції з туроператорів з турецьким капіталом Фото: Ростуризм повернув до єдиного реєстру туроператорів, пов'язаних з Туреччиною

Причини повернення туроператорів до реєстру в документі не вказані

Федеральне агентство з туризму РФ (Ростуризм) повернуло в єдиний реєстр туроператорів компанії "Пегас", "Корал тревел", "Анекс Тур" та їх дочірні фірми. Відповідний наказ оприлюднено на сайті Ростуризму.

Причини повернення туроператорів до реєстру в документі не вказані.

Ростуризм виключив ці компанії з єдиного реєстру наприкінці грудня 2015 року на підставі того, що серед їх засновників були громадяни Туреччини. В агентстві тоді заявили, що турецьких громадян серед засновників чи керівництва цих компаній немає.

Дані компанії входять у число найбільших туристичних компаній Росії. Всі вони працювали на турецькому напрямку - одному з найбільш популярних у російських туристів.

Нагадаємо, РФ ввела санкції відносно Туреччини після того, як турецькі ВПС збили російський літак Су-24, який брав участь в операції в Сирії. Пілот літака і учасник рятувальної операції загинули.

В рамках санкцій, введених РФ щодо Туреччини в кінці 2015 року, турецьким компаніям було заборонено займатися деякими видами діяльності в Росії, в тому числі будівельній і туристичній. Росія також заборонила організований відпочинок своїх туристів у Туреччині.