ua en ru

Помер відомий клоун Олег Попов

Помер відомий клоун Олег Попов Фото: Олег Попов

Артист помер під час гастролей

В Ростові-на-Дону (РФ) під час гастролей на 87-му році життя помер легендарний радянський клоун Олег Попов. Про це повідомив гендиректор "Росгосцірка" Дмитро Іванов, передає ТАСС.

Іванов розповів, що смерть сталася раптово. "Він відчував себе добре, сидів ввечері, дивився телевізор, і раптом це сталося, раптово", - повідомив він.

Олег Попов останні 25 років жив у Німеччині.

"Ми будемо з родичами обговорювати, де пройде прощання. Можливо, в Росії. Ми поки не знаємо, яке було його заповіт на цей рахунок. А похований він, швидше за все, буде в Німеччині", - додав Іванов.

Біографія Олега Попова

Олег Попов народився в 1930 році в Московській області. У 1944 році Попов вступив в Державне училище циркового мистецтва, яке оканчил в 1950 році за спеціальністю "ексцентрик на дроті".

Попов почав свою кар'єру эквилибристом, виступаючи з номером "Ексцентрик на вільній дроті". У 1951 році дебютував в якості коверного клоуна в Саратовському цирку. Остаточно утвердився в цьому амплуа в Молодіжному цирковому колективі під керівництвом знаменитого клоуна Карандаша.

Олег Попов створив артистичний образ "Сонячного клоуна": найчастіше він виступав в широких смугастих штанях і картатій кепці. У своїх виступах він використовував такі прийоми як еквілібристика, акробатика, жонглювання, пародіювання циркових номерів, але головне місце у його виступах займають антре, вирішені засобами буфонади та ексцентрики. Серед кращих реприз Олега Попова "Кухар", "Свисток", "Промінь".

Помер відомий клоун Олег ПоповПомер відомий клоун Олег ПоповПомер відомий клоун Олег ПоповПомер відомий клоун Олег Попов

Фото: Олег Попов


З 1991 року Попов, зберігши російське громадянство, жив і працював у Німеччині. Виступав у власній циркової програми під сценічним псевдонімом "Щасливий Ганс".

Попов є лауреатом багатьох циркових премій, зокрема, спеціального призу "Білий слон" (як краще циркового артиста року), призу "Золотий клоун", "Легенда цирку".

Також читайте дізнайтеся цікаві факти з біографії Олега Попова у нашому матеріалі.