ua en ru

Зростання ВВП України в 2014 році складе 3,3%, - консенсус прогноз Мінекономрозвитку

Згідно з результатами квітневого консенсус-прогнозу, підготовленого на основі експертних оцінок перспектив розвитку української економіки, консенсусна оцінка темпів приросту реального ВВП у 2014 р. становить 3,3%, що на 2,1 п.. п. більше, ніж у 2013 р. (показник приросту реального ВВП в 2014 р. має значну варіацію - від 1,3% до 4,6%), йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку.

Консенсусна оцінка по зростанню економіки України в середньому в 2015-2016 рр. становить 4,1%. При цьому різниця між мінімальним і максимальним значенням досить значна - 2,7 п. п. (коливання від 2,8% до 5,5%).

На думку експертів основний економічного зростання буде розширення приватного споживання: усереднене значення реального приросту приватного споживання 5,7%. Однак за цим показником варіація ще більш значна - 11,5 п.. П. (Від 1% до 12,5%).

Квітневий консенсус-прогноз розрахований на базі матеріалів, наданих експертами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ДУ "Інститут економіки та прогнозування" НАН України, Науково-дослідного економічного інституту, Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту еволюційної економіки, Центраісследованій науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г. М. Доброва, Федерації роботодавців України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Міжнародного центру перспективних досліджень, Компанії CASE Україна, "Райффайзен Банк Аваль", "Укрсиббанку", OTP Bank, The Bleyzer Foundation, Dragon Capital і Forex club в Україні .