ua en ru

Зростання пасажиропотоку через аеропорти України за І півріччя 2013 р. склало 3,5%, - Вілкул

Зростання пасажиропотоку через аеропорти України за І півріччя 2013 р. склало 3,5%. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

"За перше півріччя 2013 р. в порівнянні з аналогічним періодом 2012 р. зростання пасажиропотоку через аеропорти України склало +3,5%. Наші регіональні аеропорти показали наступні результати: "Донецький аеропорт" +3%, "Київ" (Жуляни) +168 %, "Львів" +33%, "Одеса" +19%, "Сімферополь" +15%, "Харків" +15%. Це підвищення відбулося, навіть незважаючи на те, що цього року на відміну від минулого вже немає "Євро-2012". Тим не менш, є зростання пасажиропотоку", - повідомив Вілкул.

Крім того, за словами віце-прем'єр-міністра, надалі планується сприяння виходу на ринок України більшої кількості авіакомпаній.

"За півроку збільшилася кількість рейсів інших підприємств, зайшло три нових лоу-коста - Vueling, AirOne і Meridiana Fly. І надалі ми плануємо ефективно сприяти приходу на ринок максимальної кількості компаній. Нашою метою є "Відкрите небо", коли будь-які обмеження будуть зняті", - додав Вілкул.

Нагадаємо, пасажиропотік через аеропорти України за підсумками січня-травня 2013 р. склав 4,75 млн пасажирів.