ua en ru

Зростання головних економік світу продовжує сповільнюватися, - аналітики

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), штаб-квартира якої знаходиться в Парижі, оприлюднила звіт, з якого випливає, що більшість економічних показників головних економічних суб'єктів в світі в серпні поступово знижувалися. Це означає, що триває сповільнення зростання їх економік, повідомляє «Сіньхуа».

Судячи з загальної ситуації, індекс провідних індикаторів ОЕСР склав 100,8 пункту, що на 0,5 пункту нижче в порівнянні з рівнем минулого місяця. Падіння цього індексу протягом п'яти місяців поспіль знаменує безперервне уповільнення зростання економіки.

Зведений індекс лідируючих індикаторів зони євро і "Групи 7" у серпні відповідно склав 99,8 пункту і 101,1 пункту, тобто впав на 0,9 і 0,6 пункту в порівнянні з рівнем минулого місяця. Зведений індекс лідируючих індикаторів 5 азіатських країн - Китаю, РК, Японії, Індії та Індонезії - за даний період склав 99, 4 пункти і зменшився на 0,3 пункту.

Падіння в серпні індексу США, ФРН і РФ розкрило більш очевидну тенденцію сповільнення економічного зростання, проте індекс у цих країнах все ще залишився вище 100 пунктів, що свідчить про те, що економічна активність в них була потужнішою, ніж передбачалося в рамках тенденції на тривалий термін.

Індекс інших головних економічних суб'єктів в серпні скоротився до позначки нижче 100 пунктів, що означає: їх економічна активність впала значно нижче рівня, що передбачався в рамках тенденції на тривалий термін.

За даними звіту, з лютого ц. р. індекс лідируючих індикаторів більшості головних економічних суб'єктів почав поступово падати, що свідчить про тенденцію до послаблення економічної активності.