ua en ru

Зростання економіки США досягне 3% на рік, - Бернанке

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке висловив упевненість, що економіка Сполучених Штатів відновить свій докризовий рівень зростання в 3% на рік. Таку заяву глава ФРС зробив у ході лекції в Університеті Дж. Вашингтона, передає Associated Press.

Бернанке представив увазі публіки графік, який свідчить, що в середньому за XX століття показник річного зростання економіки США складав 3%. У 2009 р. даний показник знизився і склав 2,5%. Проте з часом рівень зростання економіки зросте до 3%. При цьому голова ФРС не уточнив терміни відновлення зростання американської економіки.

Відзначимо, що двома днями раніше голова ФРС заявив, що в 2012 р. економіка США стала сильнішою і стабільнішою, ніж в 2011 р. "Так, я сплю трішки краще. Але все одно, я думаю, дуже важливо не бути самовдоволеним. Нас чекає довгий шлях, нам потрібно багато чого добитися, і ми продовжимо робити все можливе", - сказав Бернанке.

Як першочергові завдання голова ФРС виділив необхідність створення нових робочих місць і відновлення ринку житла. При цьому Бернанке відзначив, що в подальші роки кількість безробітних в США може перевищувати середній рівень.

Зазначимо, що опоненти Бернанке стверджують, що політика ФРС по насиченню ринку ліквідністю і викупу проблемних активів сприяють зростанню інфляції. Крім того, йому багато раз дорікали в недооцінці серйозності фінансової кризи 2008-2009 рр.