ua en ru

В США допускають захоплення ІД на російській базі в Пальмірі важкого озброєння

В США допускають захоплення ІД на російській базі в Пальмірі важкого озброєння Фото: командувач сил міжнародної коаліції генерал США Стівен Таунсенд

Командувач антитерористичної коаліції вважає, що РФ і Асад краще уявляють, що потрапило в руки терористів

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) могли захопити в Пальмірі важке озброєння. Про це заявив командувач сил міжнародної коаліції генерал США Стівен Таунсенд, передає Reuters.

Передбачається, що у терористи могли отримати засоби протиповітряної оборони, бронетанкову техніку і різну стрілецьку зброю.

Таунсенд сподівається, що Росія або Сирія швидко повернуть собі Пальміру і нейтралізують загрозу, але попередив, що США готові завдати удару, якщо знадобиться, в тому числі, якщо вкрадена зброя почала рух з міста.

"Ми можемо контролювати цю загрозу, і зробимо це", - заявив він.

Водночас генерал підкреслив, що Росія або офіційна Сирія значно краще уявляють, що було на розграбованій базі, і могли б ефективніше відреагувати.

"Нам складно відрізнити одну сторону від іншої. Ми не можемо сказати, чи експлуатується, приміром, вантажівка або броньований автомобіль силами режиму, російськими солдатами чи бойовиками ІДІЛ", - сказав він.

Раніше газета The Washington Post написала про те, що бойовики ІДІЛ могли захопити зброю на російській базі в Пальмірі.

Згідно з аналізом фотографій і відео, які терористи опублікували із захопленого міста, бойовики розташувалися на залишеній російській базі, де були особисті речі військових і багато легкої та важкої зброї.

Зокрема, на знімках можна побачити покинуте артилерійське озброєння, кулемети і контури зенітно-ракетного комплексу С-125.

Нагадаємо, бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" 11 грудня 2016 року зайняли сирійське місто Пальміру.