ua en ru

Без російського газу Україна не зможе накопичити 17 млрд куб. м в ПСГ, - "Укртрансгаз"

Без російського газу Україна не зможе накопичити 17 млрд куб. м в ПСГ, - "Укртрансгаз" Фото: президент ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопів

Відзначається, що Кабмін змінив доручення збільшити запаси газу в ПСГ до 17 млрд куб. м на рекомендацію

Кабінет міністрів України змінив доручення до опалювального сезону збільшити запаси газу в підземних сховищах (ПСГ) до 17 млрд кубометрів природного газу на рекомендацію. Про це сьогодні журналістам повідомив президент ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопів, передає кореспондент РБК-Україна.

"17 млрд куб. м - в документі (залишилося). Ми змінили одне слово - "рекомендувати", - підкреслив він.

При цьому глава компанії відзначив, що без поставок газу з Росії, Україна не зможе накопичити в підземних сховищах 17 млрд куб. м газу.

"16 млрд куб. м газу на 1 жовтня в підземці (ПСГ) - цілком достатньо.. Я доповів Кубіву (міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів - ред.) І Кістіону (віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон - ред), що 17 млрд куб. м газу - нереально (накопичити) без російського газу, тому що зараз реверс заповнений на повну. Реверсом більше не дотиснеш, з видобутку більше не вичавиш. Без російського газу понад 15 млрд куб. м газу - не виходить", - констатував Прокопів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна зможе накопичити необхідні для проходження опалювального сезону 17 мільярдів кубометрів природного газу без закупівель у російського газового монополіста "Газпром".