ua en ru

Російський суд засудив українця Литвинова до 8,5 років колонії

Російський суд засудив українця Литвинова до 8,5 років колонії Фото: російський суд засудив українця Сергія Литвинова до 8,5 років колонії

Захист Литвинова має намір подати апеляцію на рішення суду

Тарасівський районний суд Ростовської області (Російська Федерація) виніс обвинувальний вирок громадянину України Сергію Литвинову, засудивши його до 8,5 років колонії. Про це заявила прес-секретар суду Наталія Панічкіна, повідомляє "Интерфакс-Юг".

"Суд засудив С.Литвинова до 8 років і 6 місяців колонії суворого режиму", - сказала Панічкіна.


Як повідомляється, адвокат підсудного Віктор Паршуткін повідомив агентству, що захист Литвинова має намір подати апеляцію на рішення суду. Апеляційна скарга після розгляду апеляції у Ростовському обласному суді буде відправлена в Європейський суд з прав людини.

"Вирок Литвинову - це ганьба російського правосуддя. Суд орієнтувався на показання потерпілого та не врахував докази захисту. Вже сьогодні я відправлю апеляційну скаргу на вирок і почну займатися підготовкою апеляції до Європейського суду з прав людини", - заявив Паршуткін.

Зазначимо, за версією російського слідства, влітку 2014 року Литвинов за попередньою змовою з двома представниками силових структур України, що проводили антитерористичну операцію на Донбасі, вчинив розбійний напад з автоматом Калашникова на громадянина РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура РФ просила для українця Литвинова 9 років колонії.