ua en ru

Російський ринок акцій завершив торговий день на негативній території

Новий тиждень на російському ринку акцій почалося із зниження провідних індексів більш ніж на 3%. Лише у другій половині дня фондових індикаторів вдалося частково відіграти ранкові втрати.
За підсумками торговельної сесії індекс ММВБ знизився на 1,6% - до 1344,66 пункту. Індекс РТС опустився до позначки 1291,70 пункту, що на 3,68% нижче рівня закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив за підсумками дня 2,46%, завершивши день на позначці 9074,98 пункту.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова, кажучи про те, що торги на російських біржах сьогодні почалися з падіння основних індексів, однією з причин цього назвала що зберігаються побоювання у зв'язку з ситуацією в Греції, здатність якої виконати план бюджетної економії поки залишається під питанням. Рішення щодо надання Греції наступного траншу фінансової допомоги було перенесено на середину жовтня. На торгах у Європі та Азії, а також нафтовому ринку у зв'язку з невизначеністю ситуації сьогодні тривали розпродажу, говорить експерт.
Вона додала, що індекс ММВБ в ході більшій частині торгів перебував в діапазоні 1330-1350 пунктів, хоча робив спроби закріпитися як вище, так і нижче його кордонів. Найближчими опорами для індексу виступають рівні 1370 і 1390 пунктів, а сприянням - значення 1295 і 1255 пунктів. "Інвестори поки знаходяться в очікуванні новин з Європи і будь-яких важливих рішень європейських регуляторів. З технічної точки зору індекси після значного падіння готові до короткострокового відскоку від досягнутих мінімумів. Проте в середньостроковому періоді основні настрої далі задають "ведмеді" - у світовій економіці ще дуже багато невирішених проблем", - резюмувала Кожухова.