ua en ru

Російський ринок акцій завершив день зростанням ММВБ при незмінному РТС

Російський ринок акцій завершив день зростанням. Досить повагавшись за сьогоднішній день, індекс РТС завершив день рівно на рівні відкриття, а індекс ММВБ виріс більш ніж на 1,5%.
За підсумками торгів 18 жовтня індекс ММВБ виріс на 1,58% - до 1425,24 пункту. Індекс РТС при цьому повернувся на рівень відкриття, втративши лише півпункту - до 1427,26 пункту, а індекс RTS Standard додав 1,14%, завершивши день на позначці 9660,09 пункту.
"На наш погляд, ринок був невиправдано оптимістичним протягом недавнього ралі, припустивши, що заяви про рекапіталізацію проблемних банків вирішать всі проблеми з європейськими суверенними боргами", - відзначає аналітик УК "Райффайзен Капітал" Михайло Кузін. Серед негативу, давившего на ринок, і заяву moody's про французьких банках, і не виправдав надій ринку ВВП Китаю, а також гірші, ніж очікувалося, настрої бізнесу Німеччини від Zew. Проте ближче до вечора ситуація стала виправлятися, і індекси знову здійнялися вище 1400 пунктів.
Серед лідерів зростання виявилися нафтові "Лукойл" і "Сургутнафтогаз" (+2,1%), а також "Норильський нікель" (+2,4%), чиї акції підштовхує до зростання програму зворотного викупу акцій з ринку.
"Найближчим часом ми побачимо консолідацію ринків на поточних рівнях і, можливо, підвищення до кінця тижня. Останнє буде засновано на очікуванні позитивного результату засідання міністрів фінансів, яке відбудеться в неділю (23 жовтня)", - говорить начальник відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко.