ua en ru

Російський ринок акцій втратив за підсумками дня більше 1,5%

Торговельна сесія на російському ринку акцій завершилася сьогодні зниженням провідних індексів у середньому на 1,8-3%. За підсумками дня індекс ММВБ знизився на 1,83% - до 1498,60 пункту. Індекс РТС опустився до позначки 1563,28 пункту, що на 2,92% нижче рівня закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив 2,02%, завершивши день нижче позначки 10191,43 пункту.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова відзначає, що сьогоднішнє зниження було забезпечено як корекцією після значного зростання в кінці минулого тижня, так і побоюваннями, що реалізація представленого лідерами Євросоюзу плану по виходу регіону з боргової кризи може виявитися проблематичним. За її словами, індекс ММВБ в ході торгів опустився нижче підтримки на рівні 1515 пунктів і підійшов до наступного важливого значення - 1490 пунктів.
"На цьому тижні ринки чекає безліч важливих макроекономічних подій, першим з яких є засідання ФРС США, підсумки якого стануть відомі 2 листопада. Інвестори будуть очікувати від Бена Бернанке коментарів щодо поточного стану справ в економіці і також не виключають можливість здійснення додаткових програм підтримки економіки", - вважає експерт.
Сьогоднішнє зниження, на її думку, можна розглядати головним чином як корекцію до попереднього короткостроковому тренд з перспективою його продовження в середньостроковому періоді. "Однак варто пам'ятати, що для остаточного відновлення середньострокових сил "бики" ще не подолали всі ключові опору і тому небезпека продовження спадного руху, у тому числі в середньостроковому періоді, зберігається", - резюмувала аналітик компанії "Атон".